Tébolymarketing 6. Fejezet: A nem létező fogyasztóvédelem

Hogyan lehet az, hogy olyan sok veszélyes tudatmódosító szert engednek a piacra?

Az egyik ok talán a „forgóajtó-effektus”, azaz a pszichiáterek ingázása a kormány, az egyetem és a gyógyszeripar között. Ugyanis a pszichiátriai szerek elfogadását javasoló testületekben már régóta olyan pszichiáterek ülnek, akiket pénzügyi szálak fűznek a gyógyszercégekhez.

Egy másik ok lehet az, hogy a biztonsági funkcióként szolgáló „forgalomba hozatalt követő megfigyelés” helyett a klinikai tesztek utolsó fázisát most átalakítják „forgalomba hozatalt követő kutatássá”, és az új célja az lesz, hogy a tudatmódosító szereket kipróbálhassák további pszichiátriai rendellenességekre is.

Ezért is érnek el a gyógyszercégek háromszoros profitot a legtöbb más üzletágnál megszokotthoz képest.

Ez olyannyira igaz, hogy ha összeadjuk a Fortune 500-as listán szereplő tíz legnagyobb gyógyszeripari vállalat profitját, az meghaladja a másik 490 vállalat összesített profitját.

S mivel ennyi pénz forog kockán, nem csoda, hogy a részvényeseknek sosem mondják el az igazságot azokról a szerekről, amelyek gyártóiba befektetnek.

A szer elfogadása után a következő kihívás:

Hogyan győzik meg a receptíró orvosokat arról, hogy ezek a szerek valóban biztonságosak, hatásosak és kevés mellékhatással járnak, miközben a gyógyszergyárak saját tesztjei azt bizonyítják, hogy ez nem így van?

Jogsértést tapasztalt pszichiátriai kezelések során?

Írja le nekünk, és segítünk!

 

Miben számíthat a segítségünkre?

A pszichiátriai intézményekben történő egyéni visszaélések, emberi jogi sérelmek, betegjogok megsértése esetén nyújtunk segítséget a sértetteknek, s ez számos esetben vezetett már a visszaélést elkövető pszichiáter vagy intézmény jogos elmarasztalásához.

Ha a sértettet:

  • jogtalanul, alapos indok hiányában szállították be és/vagy tartják bent akarata ellenére a pszichiátrián
  • bizonyíthatóan károsodás érte a pszichiátriai kezelése következtében (túlgyógyszerezés, elektrosokk, stb.)
  • megkérdőjelezhető okokra hivatkozva helyezték gondnokság alá és fosztották meg jogaitól
  • indokolatlanul bélyegezték meg pszichiátriai diagnózissal, ami miatt hátrányos helyzetbe került
  • bántalmazták vagy zaklatták a pszichiátriai kezelése alatt

Az alábbi felületen közvetlenül is leírhatja nekünk panaszát vagy kérdését, melyet általában egy munkanapon belül megválaszolunk Önnek.