Tébolymarketing 4. Fejezet: Betegségkereskedelem

BETEGSÉGEK ELADÁSA AGGÓDÓ EGÉSZSÉGESEKNEK

Betegségkereskedelem (főnév): „A tulajdonképpen egészséges emberek meggyőzése arról, hogy betegek, illetve az enyhén beteg emberek meggyőzése arról, hogy nagyon betegek.”

A pszichiáterek tudják, hogy mi ez. A gyógyszergyártó cégek tudják, hogy mi ez. A reklámcégek ügyvezetői is tudják, hogy mi ez.

A betegségkereskedelem nagyon sikeres stratégia, amely a hétköznapi problémákat pszichiátriai betegségekként sorolja be, és eléri, hogy az emberek az élet minden területén a legújabb mentális betegség miatt aggódjanak – és kérjék a tablettákat.

A marketing egyik mestere szerint: „A gyógyítási területek közül a szorongás és a depresszió területén a legkönnyebb a betegségekkel kapcsolatos márkaépítés. Itt a betegség ritkán alapul mérhető testi tüneteken, ezért lehetséges az egyéni értelmezése.”

És működik. A pszichiáterek és a gyógyszergyárak olyan piacot hoztak létre, amely percenként 150 000 dolláros bevételt hoz.

De ha a betegségkereskedelmi kampányokkal a mentális betegségek elterjedtségének látszatát keltik, vajon mennyire lehetnek biztonságosak azok a szerek, amelyeket a pszichiáterek ezeknek az állapotoknak a kezelésére felírnak?

Jogsértést tapasztalt pszichiátriai kezelések során?

Írja le nekünk, és segítünk!

 

Miben számíthat a segítségünkre?

A pszichiátriai intézményekben történő egyéni visszaélések, emberi jogi sérelmek, betegjogok megsértése esetén nyújtunk segítséget a sértetteknek, s ez számos esetben vezetett már a visszaélést elkövető pszichiáter vagy intézmény jogos elmarasztalásához.

Ha a sértettet:

  • jogtalanul, alapos indok hiányában szállították be és/vagy tartják bent akarata ellenére a pszichiátrián
  • bizonyíthatóan károsodás érte a pszichiátriai kezelése következtében (túlgyógyszerezés, elektrosokk, stb.)
  • megkérdőjelezhető okokra hivatkozva helyezték gondnokság alá és fosztották meg jogaitól
  • indokolatlanul bélyegezték meg pszichiátriai diagnózissal, ami miatt hátrányos helyzetbe került
  • bántalmazták vagy zaklatták a pszichiátriai kezelése alatt

Az alábbi felületen közvetlenül is leírhatja nekünk panaszát vagy kérdését, melyet általában egy munkanapon belül megválaszolunk Önnek.