Tébolymarketing 13. Fejezet: A kár helyrehozatala – Mit tegyen Ön?

Mivel kudarcok hosszú és jól dokumentált sora áll mögöttük, a pszichiátereket és a szereiket támadások érik – fekete keretes figyelmeztetések a kormány részéről, törvényi korlátozások és több tízezer bírósági per.

Még maguk a pszichiáterek is bevallják, hogy „nincs megoldásunk az elmebetegségekre”.

Ám a helyzet valójában az, hogy működőképes megoldások százai léteznek, és ezek csak a pszichiáterek befolyása és a gyógyszergyárak pénze miatt kevéssé ismertek. Ezek a lehetőségek még azoknak is segíthetnek, akik a legnagyobb mentális nehézségekkel küszködnek.

Érdekes módon a legtöbb pszichiátriai problémát egy felfedezetlen és kezeletlen testi betegség okozza – és amikor ezt meggyógyítják, meggyógyul a „mentális panasz” is.

De mivel a pszichiáterek és a gyógyszercégek erős nyomást gyakorolnak az orvosi szakmára, ezt a tényt ritkán mondják el a pácienseknek.

Azért, hogy megvédje önmagát és a szeretteit, ragaszkodjon ahhoz, hogy teljes és pontos információkat kapjon az orvosától: számoljon be önnek az összes kockázatról és előnyről, amellyel a javasolt kezelés, más kezelések, illetve az jár, ha egyáltalán semmit sem tesz.

Jogsértést tapasztalt pszichiátriai kezelések során?

Írja le nekünk, és segítünk!

 

Miben számíthat a segítségünkre?

A pszichiátriai intézményekben történő egyéni visszaélések, emberi jogi sérelmek, betegjogok megsértése esetén nyújtunk segítséget a sértetteknek, s ez számos esetben vezetett már a visszaélést elkövető pszichiáter vagy intézmény jogos elmarasztalásához.

Ha a sértettet:

  • jogtalanul, alapos indok hiányában szállították be és/vagy tartják bent akarata ellenére a pszichiátrián
  • bizonyíthatóan károsodás érte a pszichiátriai kezelése következtében (túlgyógyszerezés, elektrosokk, stb.)
  • megkérdőjelezhető okokra hivatkozva helyezték gondnokság alá és fosztották meg jogaitól
  • indokolatlanul bélyegezték meg pszichiátriai diagnózissal, ami miatt hátrányos helyzetbe került
  • bántalmazták vagy zaklatták a pszichiátriai kezelése alatt

Az alábbi felületen közvetlenül is leírhatja nekünk panaszát vagy kérdését, melyet általában egy munkanapon belül megválaszolunk Önnek.