Megverte a párja, mégis ő került zárt osztályra

Összeveszett a párjával, kórházba került, tévedésből agresszívnek vélték. A diagnózis aztán kórházról kórházra egyre durvult.

Megverte a párja, mégis ő került zárt osztályra

A középkorú budapesti nő vidékre utazott párjához, de útja sajnos vitával és bántalmazással végződött. A nő jókora vérömlennyel a szeme alatt a helyi kórházba került vizsgálatra. A koponya CT szerencsére nem mutatott sérülést, de egy rosszul kivitelezett covid-19 tesztelés megijesztette őt: hátraugrott, beletaposva az egyik ápolóba, amit a személyzet agresszív viselkedésnek vett. Erős pszichiátriai szerekkel injekciózták le, majd átszállították egy budapesti pszichiátriára, ambuláns lapján feltüntetve: „pszichotikus.”

A budapesti kórházban kezelőorvosa nyugodtnak és együttműködőnek találta a nőt, mégis pszichotikusként vette fel az osztályra, a korábbi ambuláns lapra hivatkozva. A korábbi véleményt, mely szerint a nő agresszív volt és pszichotikus, itt már tényként kezelték, újabb “adatokkal” színezve a történetet.

Pár nappal később az ún. bírói szemlén (amely egy tableten keresztül, online zajlott) percek alatt döntöttek arról, hogy a nőnek a zárt osztályon kell maradnia – holott senkire sem volt veszélyes, a tárgyalás pedig puszta formalitás volt.

12 napja volt már bent akarata ellenére, amikor másik kórházba szállították és új szemlét hívtak össze, ezúttal kedvező ítélettel: hazaengedték. A nő most a CCHR segítségével bejelentéseket tett a hivatalos szerveknél az őt ért megaláztatások miatt.