35 éve elkövetett bűnökért ül a pedofil pszichiáter

Az interneten fedezte fel egy férfi azt a pszichiátert, aki gyerekkorában molesztálta őt. Egy online vélemény ironikus módon éppen arról szólt, hogy korábbi zaklatója ismét helytelenül bánt egy gyerekkel. A most 65 éves elkövetőt, akinek több hasonló bűntett is szárad a lelkén, szeptemberben le is tartóztatták.

A most 49 éves Gentry Fry saját bevallása szerint csak nyolcéves volt, amikor az 1970-es évek végén Thomas Wyatt, a szomszédja szexuálisan zaklatta őt Miami-Dade délnyugati részén. Repülőgépmodelleket ígért neki, ezzel csalta őt a házába. Modelleket ugyan nem talált a házban, helyette Wyatt elkábította őt, majd olyan lelki traumákat okozott neki, melyekkel szó szerint derékba törte a kisfiú életét.

Fry lelki sebeit úgy próbálta ápolni, hogy rengeteget evett, felnőtt korára több mint 200 kilóra hízott. Emellett éveken keresztül alkoholizált is, és volt idő, amikor hajléktalanként az utcákat rótta. Véletlenül akadt rá gyermekkori molesztálójának nevére egy online véleményt olvasva, ahol éppen egy kísértetiesen hasonló eset miatt érte panasz a pszichiátert: ismét egy gyermekkel bánt illetlen módon.

Fry, aki azóta önerejéből talpra állt, és egy alapos életmódváltással újra egyenesbe hozta életét, így nyilatkozott a WSVN-TV-nek: „Nagyjából 35 éve művelheti ugyanazt másokkal is, amit velem és a barátaimmal tett, és úgy döntöttem: »Rendben, ebből most elég. Most már lépnem kell. Ez már nem választás kérdése a számomra. Minden egyes napon, ami úgy telik el, hogy nem tettem semmit ez ellen, újabb gyerekek sérülhetnek meg, tehát mostantól ez a küldetésem.«”

A pszichiátert szeptemberben le is tartóztatták kétrendbeli kiskorú ellen elkövetett szexuális zaklatás vádjával.

Források:
https://miami.cbslocal.com/2021/09/23/georgia-doctor-thomas-wyatt-accused-molesting-boys-miami-dade/

https://wsvn.com/news/us-world/georgia-doctor-arrested-for-allegedly-molesting-child-in-sw-miami-dade-decades-ago/

https://www.local10.com/news/local/2021/09/23/doctor-arrested-in-georgia-over-child-sex-abuse-in-miami-dade/