Rejtett ellenség

A pszichiátria burkolt terve mögött

2013 elején az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának hivatalos weboldala bejelentette azt az ijesztő statisztikát, amely szerint a hadseregben előforduló öngyilkosságok száma 2012-ben messze meghaladta a harcban elesettek teljes létszámát – átlagosan közel napi egy eset fordult elő. Egy hónappal később egy még ennél is kijózanítóbb statisztikát jelentetett meg az amerikai Veteránügyi Minisztérium: az öngyilkos veteránok száma elérte a napi 22-t – ez évente megközelítőleg 8000.

A helyzet annyira szörnyű lett, hogy az Egyesült Államok nemzetvédelmi minisztere „járványnak” nevezte a hadseregben bekövetkező öngyilkosságokat.

Néhányan azt állították, hogy ez a temérdek önkárosítás a háború okozta stressz miatt van. De a tények azt mutatják, hogy az öngyilkos katonák 85%-a soha nem harcolt – 52%-uk még bevetésen sem volt soha.

De hát akkor mi az a nem is gyanított tényező, amely a hadseregben elkövetett öngyilkosságok számának ilyen rendkívüli emelkedését okozza?

A rejtett ellenség – A pszichiátria burkolt terve mögött új dokumentumfilm felhívja a figyelmet arra, hogy minden bizonyíték egy irányba mutat: a felírt pszichiátriai szerek 2003 óta rohamosan növekvő számára. Ezeknek a szereknek az ismert mellékhatásai, mint például a növekvő agresszió és az öngyilkos gondolatok, a családon belüli erőszak, a gyermekek bántalmazása, a szexuális bűncselekmények valamint önkárosítás ugyancsak emelkedő statisztikákat mutat.

Rejtett ellenség DVD megrendelőlap