Nem léteznek sem tesztek, sem orvosi vizsgálatok

Nem léteznek olyan tesztek, amelyek bizonyítani tudnák, hogy a mentális “rendellenességek” orvosi betegségek. A pszichiátriai diagnózisok kizárólag véleményen alapulnak. Ezért fordulhat elő az, hogy különböző pszichiáterek eltérő diagnózisokat állítanak fel.

Nem létezik orvosi “mentális betegség teszt”. A pszichiátriai/gyógyszeripar évente dollármilliárdokat költ arra, hogy meggyőzze a közvéleményt, a törvényhozókat és a sajtót arról, hogy a pszichiátriai rendellenességek, mint a bipoláris zavar, a depresszió, a figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD), a poszttraumás stressz zavar, stb., olyan orvosi betegségek, amelyek egyenrangúak az olyan tudományosan igazolható orvosi állapotokkal, mint a rák, a cukorbetegség és a szívbetegség. Az orvosi betegségekkel ellentétben azonban nincsenek tudományos tesztek, amelyekkel igazolni lehetne bármely pszichiátriai rendellenesség orvosi létét. Annak ellenére, hogy a pszichiátria évtizedekig próbálta bizonyítani, hogy a mentális zavarok biológiai agyi állapotok, amelyek kémiai egyensúlyhiányra vagy genetikai tényezőkre vezethetők vissza, még egyetlen mentális zavar esetében sem sikerült bebizonyítani, hogy az a hibás vagy “kémiailag kiegyensúlyozatlan” agynak köszönhető. Gyakorlatilag nincs olyan pszichiátriai rendellenesség, amely orvosilag igazolhatóan fizikai rendellenesség/betegség lenne.

Ha léteznének ilyen ellenőrizhető agyi vizsgálatok, vagy valójában bármilyen orvosi/tudományos vizsgálat, amely bármilyen pszichiátriai rendellenesség fizikai/orvosi rendellenességét mutatná ki, akkor a lakosságnak ilyen vizsgálatokat kellene végeznie, mielőtt pszichiátriai gyógyszereket kapna.

Tény, hogy nem léteznek olyan genetikai tesztek, agyszkennerek, vérvizsgálatok, kémiai egyensúlyhiányt vizsgáló eljárások vagy röntgenfelvételek, amelyek tudományosan/orvosilag bizonyítani tudnák, hogy bármely pszichiátriai rendellenesség tényleges orvosi betegség lenne. Míg a valódi betegségeket laboratóriumokban fedezik fel, a pszichiátriai rendellenességeket bizottságok találják ki és szavazzák meg.