Egy hálás anyuka, egy megmentett gyermek

Az alábbi levelet a napokban kaptuk egy anyukától, aki sok-sok évvel ezelőtt megkereste alapítványunkat.

Kedves Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért!

Még akkor amikor az internetnek nagyon nyoma sem volt az emberek életében, akkor kerestem fel Önöket. Fiamnak RITALINT írtak fel. A diagnózis: beszéd, írás és számolási nehézség, dadogás, hiperaktivitás, idegen nyelv elsajátításának a lehetősége is kizárt, javasolt tanulmányi intézmény kisegítő iskola. Szakértői Bizottság, Nevelési Tanácsadó, Országos Beszédvizsgáló Központ, Vadaskert Kórház szakvéleményei alapján. Ezekre azért volt szükség, mert gyermekem sokat betegeskedett, közösségbe nem járhatott. Így az előkészítő előtt kellett ezekre a helyekre elmennünk. Akkor kerestem fel Önöket személyesen, ahol tájékoztattak a RITALIN “áldásos” hatásairól. Akkor Én nem adtam be a gyógyszert a gyerekemnek, ugyan kiváltottam, hogy a “rendszernek” szemet ne szúrjon. Megbeszéltük, hogy a saját tapasztalataim alapján a gyermekemnek a felsorolt tünetei nincsenek és Én nem látom annak szükségét, hogy “zombit” neveljek egy olyan intézmény tanításában, amire abszolúte nem indokolt a valós képességei alapján.

A gyerekem magániskolába írattam be, ahol az előkészítőt és az első osztályt sikeresen vette. Majd egy állami intézményben folytatta a tanulmányait. Örömmel jelzem, hogy a gyermekem 2 idegennyelven beszél-ír-olvas folyékonyan, nyelvvizsgával rendelkezik C2-es szinten, jelenleg a jogi egyetemen 3 szakvizsgája van hátra, júliusban kapja készhez a diplomáját.

Hálás vagyok azért, hogy személyesen fogadtak, tájékoztattak és elmondták mitévő lehetek. Önök nélkül ma nem tartana itt a gyermekem!

Fotó: Freepik.com