Dr. John Breeding tanusítása az ECT-ről

Dr. John Breeding megjelent az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerhivatala Neurobiológiai Eszközök részlege által tartott az elektrokonvulzív terápia (ECT) eszköz új besorolását mérlegelő meghallgatáson 2011. január 27-én. Az alábbi nyilatkozatot tette, a meghallgatás nyilvánosságra hozott anyaga szerint.

A nevem John Breeding. Közel 30 éve vagyok pszichológus Texasban, és alapító tagja vagyok az Elektrosokk Megszüntetéséért Szövetség texasi részlegének. 20 éve veszek részt aktívan az elektrosokk használatának megszüntetésére vagy legalább korlátozására irányuló erőfeszítésekben, súlyos veszélyei és hatékonyságának hiánya miatt. Bár nem sikerült megvalósítani az elektrosokk teljes tilalmát Texasban, de az eljárás tilos lett 16 év alatti gyermekeknek, és további korlátozások vannak érvényben az idős emberek esetében. Texasban tudjuk, hogy az elektrosokk veszélyes, az elektrosokk gépek pedig nagyon veszélyesek. Tehát természetesen határozottan ellenzem a gépek átsorolását.

Két nagyon tapasztalt neurológus nyújtott be írásos szakvéleményt, de ma nem tudtak megjelenni. Dr. John Friedberg “A sokk-kezelés nem jó az agy számára” című írás szerzője. Ebben a következőt állítja: „Görcsök szándékos kiváltását meg kell szüntetni. Egész pályafutásom során soha nem találkoztam olyan epilepsziással, akinek jót tett a görcsroham. Egyetlen betegem sem mondta soha, hogy a kiváltott rohamtól elégedettebbé vált volna. Az ECT memóriavesztést is okoz, bizonyos esetekben drámai mértékűt.”

Teljesen egyetértek Dr. Friedbergnel. Láttam a kutatást, amely kimutatta az agykárosodást és memóriavesztést, és próbáltam kezelni az elektrosokk áldozatait. Tanúja voltam a veszteségeik mélységének, a fogyatékosságuk mértékének. Személy szerint legalább három embert ismerek, akik állandósult zavaroktól szenvednek az elektrosokk eredményeként, beleértve Diana Loper-t (Ph.), az egyik páciens Charlotte-ban. Sok más személyt ismerek, akik nem képesek dolgozni a maradandó károsodás miatt. Egy másik nő, Evelyn Scogin, képtelen tovább dolgozni tanárként az ETC hatásai következtében.

Pszichológusként alá tudom támasztani azt, amit Dr. Fred Baughman mondott: „Több mint 3 évtizedes a neurológiai gyakorlatom során többször találkoztam olyan páciensekkel, akiket ECT-vel kezeltek, és akiknek emlékezete véglegesen törlődött. A pszichiáterek igyekezhetnek az ECT-t terápiás értékűnek nevezni, de az soha nem ér el semmilyen pozitív hatást, viszont csökkenti a személynek a mindennapi életben való boldogulásának képességét, és ez nem nevezhető terápiás célnak vagy orvosilag igazolhatónak.”

Szégyen az, hogy a saját mentálhigiénés szakmám szisztematikusan agykárosodást okoz, és, hogy olyan emberek, mint Evelyn Scogin és Diana Loper, ma valahogyan eljöttek ide tanúságot tenni, bizonyosság az elszántságukról.

Bárki, aki komolyan veszi az elektrosokk értékelését, el kell olvasnia ezt a könyvet Doctors of Deception, What They Don’t Want You To Know about Shock Treatment, (Megtévesztő orvosok: amit nem szeretnének, hogy ön tudjon a sokk-kezelésről), írója Linda Andre, kutató és elektrosokk-túlélő. Ez a legfrissebb dokumentum az ECT-ről, és világossá teszi, hogy az, hogy egyáltalán ma itt beszélhetünk, a PR győzelme a tudomány felett.

A tudomány egyértelmű a kockázat és az előny alapvető kérdéseiben. Az elektrosokk nem biztonságos. Rendkívül veszélyes. Mindig ookoz valamilyen szintű agykárosodást. A legnyilvánvalóbb bizonyíték erre a memóriavesztés. Néha halált okoz. Míg az Amerikai Pszichiátriai Társaság szerint az elektrosokkból eredő halál ritkán fordul elő, 1993-ban 37, idős embernek adott elektrosokk esetén 10 halálesetről számoltak be. Az 1990-es évek közepén a texasi Mentálhigiénés és Fogyatékosságügyi Minisztérium beszámolója szerint 21 haláleset történt 2000 elektrosokkban részesített beteg körében. Texasban biztosak vagyunk abban, hogy ezek a gépek veszélyesek.

Az elektrosokkgép készítő ipar folyamatosan figyelmen kívül hagyja az FDA követelményeit, hogy szolgáltassanak bizonyítékot a termékeik biztonságosságára és hatékonyságára. Azt hiszem, ez egyfajta politikai kérdés, hogy az Önök szervezete miért tagadja meg következetesen a törvények alkalmazását és az iparág felelősségének fenntartását. Most arra szólítom fel önöket, hogy a helyes dolgot tegyék, és hagyják ezeket az agykárosító gépeket a magas kockázatú kategóriában. Köszönöm.

https://psychcentral.com/lib/dr-john-breeding-on-ect/