Állatpornó a pszichiáter telefonján

Bestiális állatpornográfiát tartalmazó videókat talált a rendőrség egy angliai pszichiáter mobiltelefonján a házkutatás során. Elmondása szerint kutatást végzett, hogy páciensei „szexuális perverzióit” jobban megérthesse, és ehhez kellett 22 különböző videót letöltenie a telefonjára.

Dr Mansur Butt, a 49 éves pszichiáter önként jelentette be a rendőrségen, hogy önhibáján kívül kerültek a szeme elé illegális videók a telefonján 2018 januárjában – derült ki saját beszámolójából, melyet a Daily Mail-nek tett az elmúlt napokban. Meglepő fordulat, hogy mikor a rendőrség házkutatást végzett a pszichiáter lakásában, mobilkészülékein összesen 22 bestiális állatpornó videót találtak. A körülményekre való tekintettel nem tartóztatták le, viszont jelentették az esetet az Általános Orvosi Tanácsnak (GMC), így vizsgálóbizottság elé állították a pszichiátert.

Vallomásában azt állította, hogy az internetes böngészés közben „véletlenül” kerültek a telefonjára az illegális felvételek, miután rákattintott egy, a Google által javasolt linkre. Azt mondta, alig bírta leállítani a felugráló ablakokat, végül a telefon kikapcsolásával tudta csak megoldani a helyzetet. Azért keresgélt ebben a témában cikkeket az interneten, mert páciensei „szexuális perverzióival” kapcsolatban gyűjtött kutatási anyagokat.

A tárgyaláson végül az ő javára döntöttek, mondván: “Nem volt elegendő megfelelő szakértői bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a 22 külön videó mindegyikét megnézte-e, és ha igen, milyen gyakran”.
Továbbá: “Szakmai gyakorlata során megjósolhatatlan, hogy milyen szexuális perverziókkal rendelkező páciensekkel találkozik, és ezért észszerű volt, hogy szakmai érdeklődése az ilyen témák iránt, amennyiben ez általános felnőtt pszichiáterként szükséges.”

A pszichiáter tehát megúszta a börtönt, és nem tiltották el a praktizálástól sem, mert az ő szakmájában „észszerű”, hogy ebben a témában kutat, és a 22 különböző extrémpornó videó sem tűnik túl soknak ahhoz, hogy elmarasztalják. Ehelyett továbbra is kezelheti gyanútlan pácienseit, akik minderről mit sem sejtenek.

Ön vajon teljes bizalommal és nyugodtsággal elmondaná legféltettebb titkait és lelki bánatát egy ilyen pszichiáternek?

Eredeti cikk: https://www.dailymail.co.uk/news/article-9954429/NHS-psychiatrist-downloaded-animal-porn-avoids-getting-struck-off.html