Tények a pszichiátriáról

 

Bár az elme és a mentális betegségek „szaktekintélyének” állítja be magát, a pszichiátria egyetlen kezelését vagy módszerét sem tudja semmilyen tudományos módszerrel alátámasztani. Következzenek olyan tények a pszichiátriáról, amelyekben konkrét bizonyítékokat teszünk közzé, és amelyek többet is lelepleznek ennek az áltudománynak a fő állításai és módszerei közül. Ezért a legfőbb tények a pszichiátriáról azt bizonyítják, hogy vajmi kevés köze van a mentális egészségügy területéhez, a lelki egészség visszaszerzéséhez a mentális betegségek gyógyításához, a lelki egyensúly megteremtéséhez. Nem hiszi? Következzenek a tények:
 

Valódi betegségek és mentális „zavarok”


microscope 275984 1280Az olyan pszichiátriai betegségek, mentális zavarok, mint a depresszió, a szorongás, a személyiségzavar, a hangulatzavar, nem testi betegségek. Nincsenek laboratóriumi tesztek, agyi képalkotó eljárások, röntgenképek vagy kémiai egyensúlytesztek, amelyek bizonyítani tudnák, hogy ezek a mentális betegségek vagy mentális zavarok testi betegségek lennének. Ez nem jelenti azt, hogy az emberek nem válnak esetenként lehangolttá, vagy hogy ne tapasztalnának érzelmi vagy mentális nehézségeket. A pszichiátria viszont ezeket az emóciókat és megnyilvánulásokat „betegségnek” állítja be azért, hogy különböző pszichiátriai gyógyszerek alkalmazásával kezelhesse őket a lelki egészség visszaszerzése érdekében. Ez nem az egészségügy területe, hanem egy briliáns marketingkampány, de nem tudomány. Olvasson tovább »»  


A mentális zavarokat megszavazzák!

dsmvoteA pszichiátriai diagnózis kritériumait szó szerint szavazással állapítják meg, és így kerülnek be az Amerikai Pszichiátriai Társaság által kiadott Mentális zavarok diagnosztikai és statisztikai kézikönyvébe (DSM). A szavazás a tünetek egy osztályozási rendszere alapján történik. Ez drasztikusan eltér az orvostudomány területének gyakorlatától, és teljesen idegen az egészségügy által használt protokoloktól. Egyetlen diagnózist sem támasztanak alá testi vonatkozású betegségek, rendellenességek vagy tudományos eredmények objektív bizonyítékaival. Olvasson tovább »» 


A pszichiátria elismeri a gyógymódok hiányát

despair 513528 12801963-ban az Egyesült Államok Országos Mentális Egészségügyi Intézete közösségi programokat indított el a mentális egészségügy területén. 1994-re a program 47 milliárd dollárt emésztett fel, és nyilvánvalóan kudarcot vallott – a benne részt vevő klinikák alig voltak többek, mint legálissá tett drogdílerek, akik az otthontalanoknak adtak el. „Nem ismerjük a mentális betegségek okait. Nincsenek módszereink az ilyen betegségek »gyógyítására«.” – Dr. Rex Cowdry pszichiáter, az amerikai Országos Mentális Egészségügyi Intézet (NIMH) igazgatója, 1995 Olvasson tovább »»  


Létét agyi képalkotó eljárások sem bizonyítják


mri 782459 1280A pszichiáterek azt állítják, hogy az egészségügy területén alkalmazott agyi képalkotó eljárások ma már olyan változásokat is kimutat, amelyek „bizonyítják”, hogy a mentális zavarok – mint például a skizofrénia és a depresszió – agyi eredetűek. De ezt semmilyen tudományos bizonyíték nem támasztja alá – továbbra is az áll, amit a tanulmányok „apró betűs részei” mondanak: „úgy tűnik”, „lehetséges” és „reményeink szerint”.  Olvasson tovább »» 
 

Ami bizonyított: a káros mellékhatások

depression 388872 1280

A tudatmódosító szerekről egyre inkább kiderül, hogy nem a lelki egészség helyreállítói, hanem olyan kémiai méreganyagok, amelyek halált okozhatnak. A pszichiáterek szerint a szereik életeket mentenek, ám saját tanulmányaik szerint a tudatmódosító szerek megduplázhatják az öngyilkosság kockázatát.

A pszichiáterek nem tudják előre megmondani, hogy milyen káros mellékhatásokat tapasztalhat az ember, mivel egyikük sem tudja, hogyan működnek az általuk felírt szerek. Olvasson tovább »» 

 


A mentális zavarok eredete és a genetika

dna 163466 1280„A népszerű tévhit ellenére semmilyen olyan állítás nem állta ki az idő próbáját, amely szerint a pszichiátriai betegségek genetikus eredetűek lennének.” – Dr. Joseph Glenmullen pszichiáter, Harvard Orvosi Iskola. A lelki egészség, vagy a lelki egyensúly megteremtésének képessége legkevésbé sem függ a genetikától...  Olvasson tovább »»

 

Friss hírek

Begyógyszerezzük az országot
2020. november 26. csütörtök
Thumbnail Ahogy a koronavírus okozta felfordulás egyre fenyegetőbb árnyékot vet társadalmunkra, észrevétlenül egy másik „járvány” is kezdetét vette: a vényköteles szorongásoldóké, melyeket tonnaszámra...
Thumbnail Bár idén minden figyelmünk a világjárványra szegeződött, a november 20-i világnap kapcsán mégse feledkezzünk el szót emelni azok jogaiért, akik társadalmunk egyik legkiszolgáltatottabb rétegét...
Thumbnail A koronavírussal riogató legfrissebb hírek szerint a kór kapcsán mentális problémákkal járó „szövődményekre” is számítani lehet – legalábbis ezt olvashattuk a szalagcímeken. Ám a cikkek által...
Thumbnail Bár számos tanulmány megerősítette már, hogy az antidepresszánsok mit sem érnek a gyerekeknél, mégis, akár hatéveseknek is felírhatják őket. A gyerekeket is mentálisan megterhelő járványügyi...
Távolból elnyomott egészség
2020. október 26. hétfő
Thumbnail Egyre csak nő a figyelem a világjárvány mentális egészségre gyakorolt hatásain, miközben elsiklunk egy igen lényeges dolog felett: a lelki problémák „kezelésére” szánt pszichiátriai szerek teszik...
More inFriss hírek